Valgmøde om ældrepolitik

Torsdag den 16. august blev den kommunale valgkamp skudt i gang i Fredensborg kommune.

Seniorrådet og Ældresagen havde indbudt til et velbesøgt møde om ældrepolitikken i Rådhuskælderen. Det skal de have en stor tak og anerkendelse for.

En af Enhedslistens højst prioriterede mærkesager er at få genoprettet og forbedret kernevelfærden. Betydeligt bedre forhold for de ældre er vigtig del af denne mærkesag.

 

”I det ny byråd vil vi garantere at være utrættelige i forsvaret af de ældres vilkår”, siger Enhedslistens spidskandidat Bjørn Svensson.

”Vi kan desværre ikke garantere at vores forslag til forbedringer vedtages. Men det ny byråd får chancen for at leve op de mange valgløfter, som alle partier uden undtagelser stiller i udsigt.

Vi lover -uden forbehold- at bide os fast i forhandlingsbordet, så der opnås resultater”, lover Bjørn Svensson.

På det velbesøgte vælgermøde blev det blandt andet debatteret, om kommunen skal have en pårørendepolitik. Det er Enhedslisten selvfølgelig enig i at vi skal.

Men den må ikke kun blive flotte formuleringer i et dokument. Der skal realiteter og handling bag. Der skal være garanti mod nedskæringer og forringelser. Byrådet skal kort sagt være villige til at leve op til (valg)løfterne.

I den forløbne byrådsperiode har stort set alle stemt for mærkbare nedskæringer og forringelser på ældreområdet trods løfter om det modsatte før sidste valg.

I forhold til de pårørende – især de, der passer demente pårørende i hjemmet – var der på vælgermødet ikke grænser for hvor mange af kandidaterne fra partierne, som ville støttede det.

”Desværre må jeg konstatere, at de pågældende åbenbart ikke ved, at Fredensborg kommune som udgangspunkt giver afslag på ansøgninger om afløsning til de pårørende i hjemmet”, siger Bjørn Svensson. ”Man argumenterer for at udbygge en ordning, som ikke findes i det virkelige liv”.

Enhedslisten garanterer, at en af vores første handlinger i det ny byråd bliver at stille forslag om en generel ordning, der indeholder ret til afløsning til pårørende til demente og andre svækkede personer. Den ordning findes ikke i dag.

Det ved de siddende politikere åbenbart ikke.

 

 

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + = 19